Sunday, July 26, 2009

Wiken yg full

Salam sejahtera

Seperti biasa..bile petang jumaat bermula la aktiviti wiken..petang jemaat kol 5 family adam n the gang (dak heilbrunnen) gerak ke achalmbad..mandi manda cam minggu lepas..ingt nak pegi awal..tp ibu adam plak lambat kat klinik td..appointment ngan doktor kol 3..tp kol 4 lebih baru leh masuk..bile masuk tak sampai 2 min dah kluar dah..tak berbaloi..tak berbaloi..huhuhu..

Bile sampai jek kat dpn pintu achalmbad tu..adam dah sengeh2 dah..cam tau2 jek ni tempat mandi tu..tak sabo2 nak pakai sepentot mandi die yg kecik tu..minggu ni tak pakai pampers kat dalam..sbb tgk anak2 doce seme tak pakai...kalo kencing dlm kolam tape kot..ooo..patut la kolam budak2 asik panas jek..rope2 nye...............


upgrade sket minggu ni..beli pelampong beso utk adam..nak bg die terapong sendiri dalam kolam beso...tp ropenye penakut jugak...bile die tau org pegang pelampong die ok la..bile die tgk tade org tepi2 die...tros menjerit..hehe..aku plak..dah bole la brenang separuh kolam...cume stamina tade nak apung lama2..insyaAllah minggu dpn lg better..hehe

abis mandi ada la kol 7 lebih kot..adam cam bese la..dah selamat belayar dalam stroller die..pastu dak2 ni bitau...'eh syux, malam ni ball nak blanja makan kat restoren himalaya..besday atikah' (ball dan atikah adalah pasangan couple)..hehe..makan bes tu..terbayang2 nasik briyani ayam..aku tak penah cube..bdk2 ni yg slalu makan kat situ kata sedap..


hepi besday tikah (sebelah tu ball)

kol 8.50 malam gitu kiterg gerak g himalaya..lebih kurang 10 min la jalan...sampai jek..oder air..5 min pastu sampai air...oder plak makanan..aku oder nasik briyani ayam..has oder tandoori ayam..dak2 lain oder macam2 lain lg..tunggu punye tunggu...kol 11 br makanan sampai..aku dah emo2 dah..2 jam lebih baru bole makan..dah la aku punye yg paling last sampai...org lain dah sedawa dah..aku br nak start kunyah..pastu siap tokey tu tanya..'wie schmeck? (cane rasa?)..aku dgn muncung menjawab...'schmeck schmeck' ..malas nak ckp sedap..walopun dalam hati aku rasa sedap la jgk..hehe..emo punye pasal...tu la lain kali cepat la sket..kang aku tak dtg dah kang..ha ..ha....

sbb nasik die banyak..aku makan sparuh jek..suruh tokey die tapau ..bole makan esok..kol 12.30 malam br kiterg balik dr restoren tu..dgn masing2 perasaan penoh emosi..oh lupe nak bitau..seme skali malam tu 13 org..termasuk en. adam...tenkiu ek ball..blanja kiterg..walopun separuh harga..hehee...

Semalam plak (sabtu) family adam, azwan ngan syazwan pegi ke Inseln Mainau... Inseln Mainau kire terkenal sbb ia adalah pulau penoh bunga2 kat bodensee (tasik)..kalo pegi waktu sommer cam ni mmg cantik..selain bunga2 ada binatang, rama2, taman mainan budak2 n mcm2 lg...kalo nak abihkan pusing satu pulau tu mau 3 jam lebih..tp kiterg pegi mana yg wajib jek..letih...panas plak tu..tenkiu syazwan bawak kiterg jalan (naik kete syazwan AUDI A4 tu)...huhu

seharian kat inseln mainau..arini lepak2 jek kat rumah..basuh baju..tgk tv..main game..huhuhu..cepat nye wiken dah abis...







5 comments:

masha said...

amboi..adam gi swimming ekk..bila nak balik mesia nih..nanti makngah bw adam jenjalan..hehhe..

Norazman M.N. said...

Sonoknyer jenjalan....naper lambat bebenor order sampai....dekat 2 jam lebih...baru tanam padi ker...???

Mohammad Syukur said...
This comment has been removed by the author.
has said...

haha pakcik tu bkn sj lambat tp cm emo2 bile xde org mkn capati die...siap kate die bt dgn bersungguh sungguh lagik

yanticomel said...

wahh..adam pun dah swimming gak..
leh apak dia numpang cucik mata kan kan kannnnn...

pssttt...
pasal berenang tu kan,
jangan guard dia obvius sangat..
nnt dia still harapkan org lain.
sket2 ajer..guard dia.
cam ammar dulu..
kali pertama n kedua,
takut2 gak..tapi kami bior ajer
kira guard dia dari belakang (jgn bagi nampak)
kunun2 dia terapung sendiri..
lama2..dia dah bleh terjun n terapung sendiri dalam kolam dewasa tu
tapi jgn bior lelama..
kang tenggelam terus plak..
huhuhuhu..
eh..ni pendapat kta aje ye...