Wednesday, September 9, 2009

Akhirnye...

Salam,

Alhamdulillah..skrg dah boleh tambah satu title lg kat blakang nama aku...hehe..Mohammad Syukur Md Noh (M.Sc. , B.Eng.) ...penat tau nak dpt title ni..


sijil master yg diambil kat opis jek..huhu

smlm aku pegi amik sijil kat opis..org opis tu jek la yg ucap tahniah..kalo kat mesia mesti sebuk2 nak konvo baru dpt sijil..tp ape nak buat..kat german tade majlis2 camtu..abis blaja amik la sijil kat opis..apepun...sijil ni mmg teramat bermakna...tinggal satu tahap jek lg..PHD..aku dah apply dah kat german ni..tp buat masa ni tade lagi yg panggil..ekonomi masih tak stabil...insyaAllah kalo tak buat skrg..nanti aku akan buat jgk...

part paling susah nak buat master ni adalah masa nak buat tesis...ada org tanya...*susah sgt ke nak buat tesis ni?*..utk org yg tak buat mmg la rasa tak susah..tp org yg buat tau la cane rasanya...lgpun aku buat master engineering..bukannya ekonomi ke..bisnes ke..marketing ke..so lain la susahnye..kalo engineering ni..seme based on facts..even satu nombor pun kite kene tau macamana leh dpt nombor tu...bkn leh main ikut suke otak jek nak pk logik...kalo tesis tu berkenaan dgn satu projek..lagi la banyak kerjenye..nak kene design ..nak kene test..buat experiment..evaluation...problems..seme kene buat..kalo experiment seme ok senang...tp kalo ada banyak problem..bertambah2 susah la jadinye...

so utk hadiah diri sendiri..aku belikan set akkubohrscrhraube....hehe..bosch ni...dah lama dah ngidam nak mende alah ni..akhirnye dpt jugak...alhamdulillah...


kalo sape2 nak buat rumah panggil la aku ek..

sebenarnye..aku ada nazar la jugak..kalo dpt note 1,6-1,9..nak buat rambut pendek cam askar..kalo dpt 1,0-1,5 nak botak kepala...nampaknye...kene botak la...tape2..nazar tetap nazar..tp aku botak lepas dpt keje kat mesia nanti la...kalo botak skrg, takut plak org nak interview aku nanti...huhu

8 comments:

emir said...

tahniah la syuk!!! open table

cahya said...

tahniah2..
dah tambah sehelai sijil lagi...

Mohammad Syukur said...

tenkiu2..boleh jek emir nak open table..ko jd ketua chef la..

HoNey MieZaL said...

wahh...selesai sudah yea.. congrate bro..

Intanfareha said...

salam abang syuk!!! Tahniah banyak banyak..semoga dipermudahkan untuk stage seterusnya..and sgt setuju..paling seksa adalah zaman buat tesis..banyak benda nak kena pikir dan buat and penat dia tuh hanya orang pernah lalu je tahu.sgt sgt stresss.dah laa macam selagi tak siap selagi tuh beban ada 24jam dalam kepala.susahkan!!tahniah jugak sbb dapat noten bagus..bravo laa abang syuk! kirim salam intan dgn kakhas yek ckp dgn dia intan ajak dtg sini lagi skali! and gambar2 adam kat bawah ni sume sgt comel..geram tgk..dulu masa jmpa dia taknak dgn intan =(

Norazman M.N. said...

Tahniah....akhirnya....

Mohammad Syukur said...

To Miezal: Tenkiu daun keladi
To Intan: Tenkiu jgk..haah slipar beli kat rossmann =)
To Long: Hehe..tu la abih jgk ahirnye..

Merdeka..merdekaa

maia hanis said...

tahniah..